GOLF PÅ BARNS VILLKOR!

Golfäventyret är barnens resa i golfen - vägen från att vara ny inom golfen till att ta sig ner till hcp 36. Barnen lär sig tillsammans i en träningsgrupp och utvecklas stegvis med hjälp av tränare och ledare som använder sig av materialet Golfäventyret. 

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är kortare samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem. 

Vi tror att barn lär sig bäst om träningen utgår från spelet. Först börjar barnen att spela och träna på 30-banan som har de lättaste övningarna, och de gör alla övningar och utmaningar där. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

 

Så här ser de fyra stegen ut

30-banan

Enklast är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer barnen bland annat att träna på att slå jämna slag.

50-banan

Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård.

100-banan

Sen gäller det att klara 100-banan, den riktiga banan, där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar barnen med en riktig golfboll och lär sig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. De ska också kunna använda golfvett och veta hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick.

Spel med handicap

När barnen har klarat 100-banan är de redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54 och från röd utslagsplats (tee), men kan också välja att spela från gulsvart eller grönvit utslagsplats.