Tävlingsrapporter seriespelet 2023


Rapport från H50-laget som kom fyra i ett blåsigt Torekov den 27/april

Första omgången blev en tuff utmaning i ett blåsigt Torekov. 2-4 klubbors vind är inte så enkelt och endast 4 st spelare kom under 8o slag.

Laget placerade sig på 4:e plats. Vann gjorde hemmaklubben Torekov.

Bäst brutto i Arild var Tobias Eklund på 80 slag vilket räckte till en 5:e plats. Det räckte också till klubbens bästa nettoresultat tack vare lägre hcp än Jan Pålsson.

Övriga bruttoplaceringar i laget (totalt 36 spelare deltog):

  1. Petter Sundström, 85 slag
  2. Jan Pålsson, 85 slag
  3. Ola Thuvesson, 86 slag
  4. Stefan Gudmundsson, 87 slag
  5. Jonas Olsson, 89 slag

Nästa tävling är i Ängelholm den 25/5

/ Christian Carlsson, lagledare


H60 lag 1 omgång 2 på Söderåsen 11 maj

En underbar dag på Söderåsens fina bana. Banan är i väldigt fin kondition med snabba och svåra greener. Bruttovinnaren hade 82 slag, lite högre än väntat, vilket nog delvis berodde på de svåra greenerna. Laget placerade sig på tredje plats, tre slag efter tvåan och nio slag efter hemmaklubben som vann. De resultat som räknades för oss var Thomas Lundblad 85, Ulf Tollemar 86, Mats Carlsson och Petter Cavell på 88. Mats Hansson från lag 2 och Lennart Ahlberg deltog också med lite högre resultat. 

Nästa omgång är den 1/6 på Åkagården vars representant efter prisutdelningen utlovade ännu snabbare greener. Det blir att träna på parketten inför det. 

 

Rapport från H60 - lag 1 på Torekov den 27 april

En kall bitande västnordvästlig vind, 10m/s i medel och 13m/s i byarna, mötte laget när vi anlände i klubbens bil till Torekov. Lite skador och sjukdom i laget gjorde att vi bara ställde upp med fyra spelare. Som lagledare får jag skärpa till mig till nästa omgång den 11/5 på Söderåsen och se till så att vi ställer upp med fullt manskap.

Trots det handicapet vi lämnade till övriga så gjorde vi klart godkänt ifrån oss. Laget hamnade på fjärde plats bara 11 slag bakom segrande Helsingborg. Bäst var Dan Olsson med 79 brutto, fjärdeplats brutto och femte plats netto. Därefter följer Mats Carlsson 82, Thomas Lundblad 83 och Ulf Tollemar 89 slag brutto.

Vi tar nya tag på Söderåsen med ett förhoppningsvis fullt lag.

Thomas Lundblad, lagledare


 


Rapport från H60 - lag 2 - det blev seger direkt

Den 27/4 hade vi premiär för H60-2 på Söderåsen i ett tufft klimat med blåst, regn och lite hagel. Det hindrade inte detta väderbitna gäng att kamma hem segern med två pinnars marginal före hemmaklubben. Christer Gustafsson blev bäst inviduella på 88 brutto.

/ Johnny Svensson, lagledare


Rapport från H70 Lag 1 på PGA Bara den 11 maj.

Andra omgången spelades på en något blåsig bana, men i ett strålande solsken. Det blev återigen en tredjeplats för laget, men vi är bara 32 slag ifrån ettan. Vårt lag var som vanligt otroligt jämnt då det endast skilde 2 slag mellan ettan och femman, den här gången var det Calle Gudmundsson som var bäst på 86 slag. Nästa omgång spelas på Hinton-Rönnebäck.

 

Rapport från H70 Lag 1 på Erikstorp i Landskrona den 27 april

Första omgången blev en blåsig historia där endast några få lyckades komma under 90 brutto. I vårt lag hade vi mellan 88 till 96 slag, där Anders Gylling var bäst på 88. Laget hamnade på tredje plats med 364 slag och vann gjorde hemmalaget med 343 slag.

Nästa match är PGA Bara den 11 maj.

/ Olle Magneklint, lagledare


H70 lag 2 spelade på Ängelholms GK 11 maj - en trevlig bana i strålande sol

Laget kom på 3:e plats med 360 slag brutto. Vann gjorde Sönnertorp GK på 352 slag.

Leif Erlandsson  87 brutto och Lars Meltzer på 88 brutto.

Båda inlånade från H70 lag 1 på grund av personalbrist i lag 2.

Övriga som räknades in i resultatet var Kenneth på 92 och Lars A på 93.

Sören L och Benny gjorde laget komplett.

Den 1 juni blir det spel på Landskrona innan sommaruppehållet.

 

Rapport från H70 - lag 2 på ett soligt Sönnertorp den 4 maj

H70 lag 2 hade premiär den 4 maj med spel på ett soligt Sönnertorp GK. En 12 hålsbana med en massa gärdsgårdar som ställde till det för dom flesta.

Öresunds GK vann på 379 slag och S:t Arild kom 5:a på 393 slag.

Bäst av våra blev Lars A med 93 brutto och han tog hem  1:a priset i nettotävlingen, övriga som räknades med i totalen var Benny, Kenneth och Håkan T.

Nästa vecka blir det Ängelholm för grabbarna som då har lämnat premiärnerverna bakom sig!

/ Kenneth Klang, lagledare


Rapport från H75 preminären på på S:t Arild den 27 april

Kallt o blåsigt men alla spelade sej runt med hyggliga resultat o gott humör! S:t Arild blev 4:a lagmässigt, endast 12 slag bakom segrande lag som var Mölle. Men av de 6 priser som fanns tog Arild hand om två! Steinar  Hagfoss vann nettoscoren, Ronny Hagdahl hade 4:a bästa bruttoscoren, men den som kom 3:a hade redan erhållit pri så då gick det priset över till Ronny.

Flera i laget var lite rostiga i svingen, men nästan gång då är vi på G!

Övrigt; framför allt så serverades det kebabburgare i kiosken efter 9 hål, var ytterst uppskattat av de som köpte dessa! Heders till restaurangen!!

/Ronny Hagdahl, lagledare


Rapport från H80 seriepremiär den 27 april på Höganäs 

S:t Arilds H-80 lag spelade sin första tävling den 27 april på Höganäs Gks utmärkta golfbana med fina greener och tillika bra fairways och bunkrar. Hemmalaget vann lagtävlingen på fina 273 slag. Vi belade oss på en sista plats med 292 slag.

Vi fick glädja oss med Jakobs tredje plats i bruttoklassen

/ Bertil Westerdahl, lagledare