Tävlingsrapporter seriespelet 2023

Rapport från H50-laget som spelade i Perstorp den 10/8

Först av allt ett beröm till banan som inte var speciellt blöt, trots att ovädret Hans gjorde sitt bästa dagarna innan. 

Perstorp vann för 3:e gången i rad och drygar ut sin ledning i tabellen. Därefter har det varit tätt mellan Ängelholm, S:t Arild och Torekov men tack vare en vi kom 2:a, med betryggande marginal till de andra i kampen om andraplatsen, klättrade vi till en andraplats i tabellen.

Bäst i laget denna gång var Petter Sundström som blev bruttofyra på 76 slag. Ola Thuvesson, Stefan Gudmundsson och Jan Pålsson var övriga som bidrog till lagets resultat. Tobias Eklund och undertecknad spelade sämre och får ta nya tag.

Nästa tävling är på hemmaplan den 24/8

Rapport från H50-laget som kom tvåa i Ängelholm den 25/5
Först ett stort grattis till Tobias Eklund som vann bruttoklassen på utmärkta 75 slag, trots en tveksam inledning på rundan. Petter Sundström var näst bäst i laget på en 9:e plats. Ola Thuvesson och Pontus Herin bidrog också till lagets totala resultat medan undertecknad och Jan Pålsson stod tillbaka till förmån för de andra :-)

Detta gjorde att S:t Arild kom 2:a, 5 slag efter Perstorp som vann. I Order of Merit ligger vi nu på en delad 3:e plats, 10 slag efter ledaren Perstorp. Nästa tävling är på Wittsjö GK den 1/6


Rapport från H50-laget som kom fyra i ett blåsigt Torekov den 27/april

Första omgången blev en tuff utmaning i ett blåsigt Torekov. 2-4 klubbors vind är inte så enkelt och endast 4 st spelare kom under 8o slag.

Laget placerade sig på 4:e plats. Vann gjorde hemmaklubben Torekov.

Bäst brutto i Arild var Tobias Eklund på 80 slag vilket räckte till en 5:e plats. Det räckte också till klubbens bästa nettoresultat tack vare lägre hcp än Jan Pålsson.

Övriga bruttoplaceringar i laget (totalt 36 spelare deltog):

  1. Petter Sundström, 85 slag
  2. Jan Pålsson, 85 slag
  3. Ola Thuvesson, 86 slag
  4. Stefan Gudmundsson, 87 slag
  5. Jonas Olsson, 89 slag

Nästa tävling är i Ängelholm den 25/5

/ Christian Carlsson, lagledare


H60 lag 1, omgång 6 på Viken

Ett något skadskjutet lag ställde upp på Helsingborg GK härliga bana med ett mål i sikte - behålla andra platsen i serien. Trots att vi blev sist i omgången så behöll vi andra platsen med ett slag tillgodo till Söderåsen. De resultat som räknades var Ulf Tollemar 74, Thomas Lundblad 76, Peter Lindberg 79 och Lennart Ahlberg 90.

Vädret var fantastiskt, strålande sol och en lätt bris ovanligt nog från söder. Vi får slicka såren under höst och vinter och ta nya tag nästa säsong.

H60 lag 1 omgång 5 på St: Arild

En tuff bana från tee 58 mötte spelarna när vi slog ut på hemmaplan. Trots tjocka och gröna ruffar med många bortslagna bollar så fick banan och framför allt greenerna mycket ros vid prisutdelningen. Bästa bruttoscore blev 81 slag. Laget tog återigen en 2:a plats 5 slag efter omöjliga Torekov. Ulf Tollemar blev brutto 2:a på 81 och netto 1:a på 73. Undertecknad blev brutto och netto 4:a på 84 resp 76. Peter Lindberg och Mats Carlsson fyllde på med vardera 92 slag brutto. Dan Olsson och Petter Cavell kompletterade laget. Nu återstår sista omgången på Viken där vi får satsa på att behålla vår 2:a plats. 


H60 lag 1, omgång 4 Bjäre GK

Trots att Hans vräkt ner regn över Bjäre så bjöds vi på en bra och förvånansvärt torr bana men med svåra flaggplaceringar. En frisk vind bidrog till lite sämre resultat den här omgången. Vi tappade 8 slag på Torekov men behåller 2:a plats i det sammanlagda resultatet. Resultaten som räknades var 83, 84 från Thomas och Mats. Tre stycken, Ulf, Dan, Per hade 86 slag. Lennart Ahlberg spelade också för laget. 

Nästa omgång är på hemmaplan den 24/8 och då räknar vi med att ta in slag och närma oss toppen. 

H60 lag 1, omgång 3 på Åkagården, 1/6

En nästan full Fordbuss lämnade klubbens parkering vid lunchtid med uppdraget att plocka in slag på Torekov lag 1 som ledde tabellen med tio slag före oss. Vi lyckades bara delvis med vårt uppdrag. Tog in två slag, blev andra lag för dagen fem slag efter hemmaklubben Åkagården. Den som bemästrade de såphala greenerna bäst i vårt lag var Ulf Tollemar med 81 slag. De övriga som räknades var Petter Cavell 81, Thomas Lundblad 84 och Dan Olsson 87. Christer Gustafsson och Lennart Ahlberg fyllde ut laguppställningen.
Halva säsongen är avklarad och vi ligger på andra plats, åtta slag från Torekov. Vi slickar såren under sommaren och kommer tillbaka i augusti med alla i laget friska och tillbaka i spel.


H60 lag 1 omgång 2 på Söderåsen 11 maj

En underbar dag på Söderåsens fina bana. Banan är i väldigt fin kondition med snabba och svåra greener. Bruttovinnaren hade 82 slag, lite högre än väntat, vilket nog delvis berodde på de svåra greenerna. Laget placerade sig på tredje plats, tre slag efter tvåan och nio slag efter hemmaklubben som vann. De resultat som räknades för oss var Thomas Lundblad 85, Ulf Tollemar 86, Mats Carlsson och Petter Cavell på 88. Mats Hansson från lag 2 och Lennart Ahlberg deltog också med lite högre resultat. 

Nästa omgång är den 1/6 på Åkagården vars representant efter prisutdelningen utlovade ännu snabbare greener. Det blir att träna på parketten inför det. 


Rapport från H60 - lag 1 på Torekov den 27 april

En kall bitande västnordvästlig vind, 10m/s i medel och 13m/s i byarna, mötte laget när vi anlände i klubbens bil till Torekov. Lite skador och sjukdom i laget gjorde att vi bara ställde upp med fyra spelare. Som lagledare får jag skärpa till mig till nästa omgång den 11/5 på Söderåsen och se till så att vi ställer upp med fullt manskap.

Trots det handicapet vi lämnade till övriga så gjorde vi klart godkänt ifrån oss. Laget hamnade på fjärde plats bara 11 slag bakom segrande Helsingborg. Bäst var Dan Olsson med 79 brutto, fjärdeplats brutto och femte plats netto. Därefter följer Mats Carlsson 82, Thomas Lundblad 83 och Ulf Tollemar 89 slag brutto.

Vi tar nya tag på Söderåsen med ett förhoppningsvis fullt lag.

Thomas Lundblad, lagledare


 

H60 lag 2 kom tvåa totalt 2023
Nu är seriespelet för H60-2 klart för detta året. Sista omgången spelades 24/8 på Lydinge. Generellt höga resultat och Söderåsen-2 visade än gång att de är värdiga slutsegrare. Vi fick släppa Ängelholm-2 förbi oss denna gång men behöll andra platsen totalt. Bäst av våra var Anders Börjesson följt av Christer Gustafsson. Christer Strandqvist blev pristagare i nettoklassen. Nu laddar vi om till nästa år!


Rapport från H60 - lag 2's senaste omgången i Ängelholm
Ännu en andraplats efter Söderåsen på Ängelholms GK som visade upp en fantastisk fin bana. Söderåsen slutade på 352 tätt följd av St Arild på 359. Bäst i laget var Lars Jannesson på 83 brutto och tillika segrade i omgången, Frank Ravn 90 och Anders Börjesson 91 följde därefter. Vi ligger nu 11 slag efter Söderåsen inför sista två omgångarna på Lydinge och Höganäs. En spännande avslutning i höst väntar.


Rapport från H60 - lag 2 - det blev seger direkt

Den 27/4 hade vi premiär för H60-2 på Söderåsen i ett tufft klimat med blåst, regn och lite hagel. Det hindrade inte detta väderbitna gäng att kamma hem segern med två pinnars marginal före hemmaklubben. Christer Gustafsson blev bäst inviduella på 88 brutto.

/ Johnny Svensson, lagledare


Rapport från H70 Lag 1 på PGA Bara den 11 maj.

Andra omgången spelades på en något blåsig bana, men i ett strålande solsken. Det blev återigen en tredjeplats för laget, men vi är bara 32 slag ifrån ettan. Vårt lag var som vanligt otroligt jämnt då det endast skilde 2 slag mellan ettan och femman, den här gången var det Calle Gudmundsson som var bäst på 86 slag. Nästa omgång spelas på Hinton-Rönnebäck.

 

Rapport från H70 Lag 1 på Erikstorp i Landskrona den 27 april

Första omgången blev en blåsig historia där endast några få lyckades komma under 90 brutto. I vårt lag hade vi mellan 88 till 96 slag, där Anders Gylling var bäst på 88. Laget hamnade på tredje plats med 364 slag och vann gjorde hemmalaget med 343 slag.

Nästa match är PGA Bara den 11 maj.

/ Olle Magneklint, lagledare


 

Rapport från sista seriematchen för H70 lag 2

En bättre dag att avsluta seriespelet på är svårt att hitta, sol, sol  26 grader varmt. Öresund var spelplatsen en trevligt och välskött bana som korade S:t Ibb som seriesegrare totalt  i H70 D4NV på  imponerande 2211 slag.

Men på Öresund blev det hemmaseger för Öresunds GK 342 slag, S:t Arild blev 5:a på 375 slag och säkrade upp 5:e platsen totalt med 2315 slag, 11 slag för Ängelholms GK. Bäst på Öresund blev Lars A på 91 slag brutto följt av Kenneth o Sören på 94 slag och Håkan på 96 slag. Övriga i Laget var Benny o Anders P.

Lagledaren tackar samtliga gubbar som kämpat för H70 lag 2


Rapport från H70 lag 2 hemmaomgång

Trots hemmabana fick H70 lag 2 kämpa för att dela 5:e platsen med Sönnertorp.

Landskrona och S:t Ibb hade samma resultat 383 slag och S:t Arild hade 422 slag.

Bäst bland våra gubbar var Stefan därefter Kenneth, Bo och Håkan övriga i laget var Anders o Benny.

Banan fick med all rätt lovord från samtliga och som vanligt ett fint arrangemang från Peter och Johan. Proffsigt som vanligt.

H70 lag 2 spelar sin sista match på Öresund den 7 september och då gäller det att hålla undan för Ängelholm som vi har 7 slag efter oss.


Spelrapport från H70 lag 2 utflykt till Ven
 

H70 lag 2 spelade på S:t Ibb på Ven en vecka senare än planerat pga. av allt regnande. S:t Ibb bjöd på soligt och varmt väder med svårputtade greener och bitvis smala fairways med mycket äppelträd

S:t Ibb vann  på 353 slag och S:t Arild blev 3:a på 380 slag. Anders blev brutto 7:a på 90 slag , Kenneth 95 slag Sören 96 slag och Håkan 99 slag. Övriga i laget var Lars och Benny.

Nästa runda blir på S:t Arild den 24 augusti.

  

H70 lag 2 spelade på Hildesborgbanan i Landskrona med följande resultat 

S:t Ibb blev etta på 352 slag tvåa kom Landskrona på 370 slag och S:t Arild kom trea på 385 slag. Inom laget blev Bo Gardebom etta med 95 slag brutto därefter Stefan N på samma antal slag men S9 avgjorde. Kenneth på 97 och Lars A på 98 slag. Ytterligare i laget var Benny och Håkan. Stefan N fick en låda korv som 3:e pris i nettotävlingen, grattis! 

Efter 3 omgångar är ställningen följande:
S.t Ibb - 1106 slag
Landskrona 2 - 1118 slag
Sönnertorp - 1124 slag
Öresund - 1127 slag
S:t Arild -1138 slag
Ängelholm 2 - 1145 slag

Nästa match blir på Ven och S.t Ibb den 10 augusti

 

H70 lag 2 spelade på Ängelholms GK 11 maj - en trevlig bana i strålande sol

Laget kom på 3:e plats med 360 slag brutto. Vann gjorde Sönnertorp GK på 352 slag.

Leif Erlandsson  87 brutto och Lars Meltzer på 88 brutto.

Båda inlånade från H70 lag 1 på grund av personalbrist i lag 2.

Övriga som räknades in i resultatet var Kenneth på 92 och Lars A på 93.

Sören L och Benny gjorde laget komplett.

Den 1 juni blir det spel på Landskrona innan sommaruppehållet.

 

Rapport från H70 - lag 2 på ett soligt Sönnertorp den 4 maj

H70 lag 2 hade premiär den 4 maj med spel på ett soligt Sönnertorp GK. En 12 hålsbana med en massa gärdsgårdar som ställde till det för dom flesta.

Öresunds GK vann på 379 slag och S:t Arild kom 5:a på 393 slag.

Bäst av våra blev Lars A med 93 brutto och han tog hem  1:a priset i nettotävlingen, övriga som räknades med i totalen var Benny, Kenneth och Håkan T.

Nästa vecka blir det Ängelholm för grabbarna som då har lämnat premiärnerverna bakom sig!

/ Kenneth Klang, lagledare


Rapport från H75 preminären på på S:t Arild den 27 april

Kallt o blåsigt men alla spelade sej runt med hyggliga resultat o gott humör! S:t Arild blev 4:a lagmässigt, endast 12 slag bakom segrande lag som var Mölle. Men av de 6 priser som fanns tog Arild hand om två! Steinar  Hagfoss vann nettoscoren, Ronny Hagdahl hade 4:a bästa bruttoscoren, men den som kom 3:a hade redan erhållit pri så då gick det priset över till Ronny.

Flera i laget var lite rostiga i svingen, men nästan gång då är vi på G!

Övrigt; framför allt så serverades det kebabburgare i kiosken efter 9 hål, var ytterst uppskattat av de som köpte dessa! Heders till restaurangen!!

/Ronny Hagdahl, lagledare


Rapport från H80 seriepremiär den 27 april på Höganäs 

S:t Arilds H-80 lag spelade sin första tävling den 27 april på Höganäs Gks utmärkta golfbana med fina greener och tillika bra fairways och bunkrar. Hemmalaget vann lagtävlingen på fina 273 slag. Vi belade oss på en sista plats med 292 slag.

Vi fick glädja oss med Jakobs tredje plats i bruttoklassen

/ Bertil Westerdahl, lagledare