PADEL

Utöver våra två golfbanor erbjuder vi på S:t Arild spel på våra två nya padelbanor, Skäret och Nabben. Padelbanorna ligger i direkt anslutning till parkering, klubbhus, omklädningsrum och restaurang vilket gör de väldigt lättillgängliga.

Tidsbokning

Bokningar gör du via MATCHi.se (läs mer nedan) och du behöver inte vara medlem för att spela på våra padelbanor.

  1. Ladda ner appen MATCHi eller gå in på Matchi.se och skapa ett konto.
  2. Sök efter S:t Arilds Golfklubb, välj bana, önskad tid, lägg till spelare och gå vidare till betalning.
  3. Lägg in kreditkortsuppgifter och genomför betalningen.
  4. Bokningen är klar och en bokningsbekräftelse skickas till dig.

Medlemsrabatt samt fritt spel för alla juniormedlemmar 

Som medlem i S:t Arild Golfklubb får du 20% rabatt vid spel och alla juniormedlemmar spelar Gratis på våra padelbanor.

För att få tillgång till din medlemsrabatt vid bokning av banorna så behöver du registrera ett konto i MATCHi.

Följ instruktionerna nedan för att registrera dig.

1. Har du inte ett MATCHi konto? Registrera ett här: https://www.matchi.se/registration/

1b. Om du redan har ett MATCHi konto behöver du inte registrera ett nytt, då räcker det att du loggar in på ditt befintliga. 

2. Länk till vår sida på MATCHi: https://www.matchi.se/facilities/starild -> tryck på "ansök om medlemskap" och följ instruktionerna. 

3. När du skickat in din ansökan så granskas den av oss för att säkerställa att du är medlem och du presenteras då med medlemskaps priserna när du går in och bokar din padel-tid. All bokning av padelbanorna sker via MATCHi:s app eller http://www.matchi.se/  

Alla juniormedlemmar upp till 21 år i S:t Arild GK behöver registreras på samma sätt och får när de godkänts per automatik spela fritt.

Tänk på att du behöver ange din mailadress vid bokning av bana för att få tillgång till din rabatt. Rabatten är personlig och kopplad till den email adress som är registrerad i MATCHi. Är ni exempelvis fyra spelare som är medlemmar i S:t Arild Padel så behöver ni fylla i alla fyra spelares mailadresser för att erhålla varje spelares rabatt.

 

Priset för padel kalkyleras på fyra spelare, vilket innebär att du som medlem får rabatt på din del av bokningskostnaden men icke-medlemmar behöver betala icke-medlemspris. När du gör en bokning på våra Padelbanor via MATCHi så kan du välja att lägga till spelare i bokningen. Detta är inget måste men det krävs för att rabatten ska kicka in för de andra spelarna som ska vara med (om de också är medlemmar).

När du bokar en tid så får du upp fältet "Lägg till spelare", tryck på denna och skriv in email-adressen till den ytterligare medlemmen som ska vara med och spela. När du skrivit in den och på webben tryckt utanför rutan eller i appen trycker "Enter" så kommer du se att priset förändras. Självklart behöver den ytterligare medlemmen också ha registrerat sig som Padelmedlem på MATCHi för att rabatten ska gälla.

Viktigt också att ni lägger till den ytterligare medlemmen vid bokningstillfället, detta går inte att utföra efter att bokningen gjorts om ni inte väljer att avboka tiden och boka om den. Om det skulle vara så att ni lägger till en medlem vid bokningstillfället och att denna spelare sedan byts ut mot en icke-medlem så behöver icke-medlemmen betala mellanskillnaden på plats i receptionen.

Glöm inte att skapa en MATCHi profil om du inte redan har en, och sedan ansöka om medlemskap på vår sida på MATCHi eller via denna direktlänk: https://www.matchi.se/facilities/membership/starild

Vi godkänner medlemskapsförfrågningar manuellt vilket innebär att det kan dröja lite grann innan du är registrerad medlem på vår MATCHi sida. Vi strävar alltid åt att försöka godkänna så snabbt som möjligt så klart.

Har du några vidare frågor om registreringen, skicka gärna ett mail till: padel@starild.se

Nytt för i år är att vi har poängräknare på båda banorna. Hoppas vi ses på någon av våra banor under sommaren!

Med vänlig hälsning,
S:t Arild Padelsektion

 


Belysning och bokningsbara tider

På S:t Arild har vi två utomhusbanor med belysning vilket gör att du även kan spela när mörkret har lagt sig. Båda banorna kommer att vara öppna året runt så länge vädret tillåter och bokningsbara tider kommer att finnas mellan 05.00-23.00 alla dagar.


Träning, kurser, läger och turneringar

Våra padeltränare Astrid, Matheus, Victor och Otto tackar för den gångna säsongen och återkommer under vintern med padelaktiviteter för både ungdomar och vuxna för säsongen 2024.

Varmt välkomna tillbaka! 


Vad kostar det att spela padel på S:t Arild?

På S:t Arild tillämpar vi differentierade priser Du sersom du ser när du klickar på resp tid i MATCHi.

Avbokning med återbetalning kan göras fram till tre timmar innan bokad tid. Därefter görs ingen återbetalning.


Rack och bollar

Är det första gången du spelar padel eller ännu inte införskaffat padelrack och bollar finns det i vår golfshop. Padelrack kan du hyra och bollar finns att köpa då shopen är öppen. Om du ska spela på en tid då golfshopen inte är öppen, vänligen skicka ett mail och meddela oss att ni behöver låna rack eller köpa bollar så kommer vi överens om en bra lösning. 


 


Regler

  • Padel spelas oftast som dubbel med fyra spelare. Det finns även singelbanor men våra två banor är avsedda för dubbelspel.
  • Poängräkningen är samma som i tennis – 15/30/40/fördel/game/set/match (en match består av tre eller fem set). Setvinst = sex vunna game. 6-6 = tiebreak (först till sju vunna poäng men du måste vinna med två bollars marginal i tiebreak, ett set kan t.ex. sluta 7-3, 7-5 eller 10-8).
  • Du servar genom att först studsa bollen i marken bakom egen serveruta och därefter slå över den diagonalt till servrutan på andra sidan nätet. Bollen får efter serv studsa i glasvägg men inte i gallret och precis som i tennis har du två servar. Serven ska alltid slås underhands och bollen ska slås i eller under midjehöjd.
  • När bollen servats rätt och är i spel är hela banan spelplanen och du får slå volley, halvvolley eller returnera bollen efter det att den har studsat på någon av sidoväggarna eller i den glasade bakväggen. Det är även tillåtet att valla bollen i glasväggarna på din egen planhalva när du returnerar den, så som man gör i squash. Bollen får inte slås direkt i väggarna på motståndarnas planhalva, alltså först i marken är det som gäller.